Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené brokolicové nočky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 796 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 88 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete omáčky, určitě si k nim oblíbíte tyhle pečené brokolicové nočky, výborné budou třeba k ragú z pomalu dušeného hovězího krku. Skvělé jsou i jako předkrm nebo jako zobání k televizi – třeba s pikantním rajčatovým dipem.

Suroviny

brokolice 2 hrnky
na růžičky, čerstvá nebo mražená a povolená
vejce 1 ks
menší, nadrobno
čedar ¼ hrnku
strouhaný
strouhanka hrnku
nejlépe panko
petrželka 2 PL
hladkolistá, najemno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě namletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Brokolici 1 minutu povařte ve vroucí vodě a poté rovnou přesuňte do ledové vody, zachová si tak svěží barvu i křupavost.

2

Brokolici osušte, nasekejte na- drobno nožem nebo v robotu a smíchejte se zbylými ingrediencemi (strouhanku přidávejte postupně, aby směs nebyla příliš suchá a držela pohromadě).

3

Ze směsi tvořte malé válečky a rozložte je na plech. Vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut dozlatova, v polovině pečení obraťte. Vyjměte z trouby a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...