Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené fazole se slaninou
Pečené fazole se slaninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené fazole se slaninou

4.8/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5206 kcal
Bílkoviny 186 g
Sacharidy 371 g
Tuky 327 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vůně pečených fazolí bleskově přitáhne ke stolu všechny strávníky i bez svolávání.

Suroviny

sušená na kostičky
silné plátky, na kostičky
malá, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcený
chilli sušené ½ ČL
425 g, loupaná
melasa 3 PL
worcesterská omáčka 1 PL
jablečný ocet 1 PL
hořčice mletá 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
konzerva, 425 g
konzerva 425 g

Postup

1

V pánvi opékejte sušenou slaninu a 2/3 anglické slaniny dokřupava.

2

Přeneste do mísy, ale vypečený tuk ponechte v pánvi. Vsypte do ní cibuli a opékejte dozlatova.

3

Přidejte zázvor, česnek a chilli a míchejte další minutu. Vmíchejte rukou rozmáčknutá rajčata i s nálevem, melasu, worcester, ocet, hořčici, sůl a pepř a 5 minut povařte.

4

Vsypte fazole (červené slité, bílé včetně nálevu), vmíchejte opečenou slaninu a vše přesuňte do zapékací nádoby.

5

Chleba rozmixujte se zbylou třetinou anglické slaniny a směsí posypte fazole.

6

Zakryjte (alobalem) a pečte 45 minut při 190 °C. Odkryjte a dopékejte ještě asi 20 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...