Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem
Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené jehněčí kolínko s česnekem a jalovcem

4.3/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1766 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 35 g
Tuky 121 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejným způsobem jako kolínko můžete připravit také jehněčí kýtu: po našpikování a okořenění ji sviňte a svažte kuchyňským provázkem do balíčku. Dále postupujte stejně.

Suroviny

jalovec 1 PL
kuliček
na špalíčky
česnek 5 stroužků
větších, podélně rozpůlených
rozmarýn 2 snítky
sůl a pepř
suché
vývar kuřecí
nadrobno

Postup

1

Jalovec rozdrťte v hmoždíři. Koleno prošpikujte slaninou a česnekem. Posypte ho drceným jalovcem a rozmarýnem. Osolte a pepřete.

2

V pekáčku rozpalte sádlo a maso na něm opečte ze všech stran. Podlijte bílým vínem a trochou vývaru, přisypte cibuli, zakryjte a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C na zhruba 2 hodiny. Maso průběžně kontrolujte, podlévejte vývarem a přelévejte výpekem, až bude poloměkké, odkryjte ho a dopečte.

3

Po upečení maso vyjměte, výpek zaprašte hladkou moukou, zalijte trochou vývaru a provařte. Podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC

„Přál bych si, aby lidé začali jehněčí víc vařit a donutili tak řezníky, aby ho měli běžně v nabídce,“ říká k tomuto receptu jeho autor šéfkuchař Marcel Ihnačák.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč