Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené klobásky s dýní

Pečené klobásky s dýní

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 936 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 138 g
Tuky 37 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá podzimní večeře, která kombinuje samé skvělé chutě.

Suroviny

dýně 800 g
olivový olej extra panenský 2 PL
kmín 2 ČL
vývar hovězí 300 ml
hořčice hrubozrnná 1 PL

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Prvních pět přísad dejte do velkého pekáče s nepřilnavým povrchem, promíchejte, aby se rovnoměrně obalily v oleji, a pečte 20 minut, dokud nejsou klobásy dohněda a dýně měkká, po krajích křupavá.

 

2

Vývar promíchejte s hořčicí a přilijte ho do pekáče k dýni a klobásám. Lehce vše promíchejte, jemně odškrábejte všechny případné přípečky. Vraťte do trouby na další 2 minuty, dokud nezačne šťáva bublat. Podle chuti osolte a podávejte se zeleninou nebo fazolemi.

Něco navíc:
Připravte klobásky s bramborami. Místo dýně použijte klínky brambor nebo malé nové brambory, které 5 minut povaříte.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...