Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

3.5/5 Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2157 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 246 g
Tuky 94 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krajová specialita z Plzeňska. Bramborové knedlíky s houbovou smetanovou omáčkou.

Suroviny

Na knedlíky
varný typ C, uvařených ve slupce a oloupaných
tvaroh 250 g
mouka pšeničná hrubá 100 g
vejce 1 ks
malé
sůl
lze nahradit sádlem, na omaštění
Na omáčku
zalijte 300 ml horké vody a nechte stát přes noc
menší, nadrobno
sůl
pepř
čerstvě mletý
vinný ocet bílý 1 ČL

Postup

1

Brambory prolisujte, smíchejte s ostatními přísadami a vypracujte těsto. Pomocí lžíce namočené v rozpuštěném tuku vykrajujte kousky těsta velikosti golfového míčku a dávejte na vymaštěný plech.

2

Pomastěte i shora a pečte v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut.

3

Sušené houby povařte ve vodě 15 minut.

4

V hrnci na másle osmahněte cibuli (3 minuty), přidejte mouku a jíšku míchejte asi 2 minuty, až zbělá. Zalijte 100 ml studené vody, prošlehejte, vlijte houby i s vývarem, osolte, opepřete a za stálého míchání přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 10 minut, občas zamíchejte. Zjemněte smetanou a dochuťte octem. Omáčkou přelijte knedlíky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč