Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
„Pečené“ plněné brambory se sýrem a jarní cibulkou
,Pečené‘ plněné brambory se sýrem a jarní cibulkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

„Pečené“ plněné brambory se sýrem a jarní cibulkou

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1360 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 132 g
Tuky 77 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé kůrce z trouby se nic nevyrovná, ale i tak představují tyto brambory z pomalého hrnce důstojnou náhradu. Navíc kvůli nim nemusíte žhavit troubu a horké na vás vděčně počkají i do večera.

Suroviny

varný typ B
olivový olej panenský 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
čedar 1 hrst
strouhaný
jarní cibulka 2 ks
nakrájená nadrobno

Postup

1

Neoloupané brambory vydrhněte a osušte. Propíchejte je po celé ploše vidličkou, důkladně potřete olivovým olejem a osolte. Každou bramboru zabalte do alobalu a dobře utěsněte. Vložte brambory na dno hrnce, zakryjte pokličkou a vařte na vyšší stupeň (high) 4–5 hodin nebo na nízký (low) 6–8 hodin. Dobu přípravy přizpůsobte velikosti brambor.

2

Hotové měkké brambory opatrně vyjměte z alobalu a rozkrojte či roztrhněte. Do každé dejte trochu nastrouhaného čedaru, který se teplem částečně rozteče, pokapejte zakysanou smetanou a posypte nakrájenou jarní cibulkou.

NĚCO NAVÍC
Stejným způsobem můžete připravit také batáty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč