Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené vločky s klikvou a jablky
Pečené vločky s klikvou a jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečené vločky s klikvou a jablky

3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do 45 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5377 kcal
Bílkoviny 133 g
Sacharidy 603 g
Tuky 263 g
Vláknina 86 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle snídani můžete přichystat už večer předem. Večer namočíte vločky, ráno jen dozdobíte a strčíte do trouby. Budou ještě lepší, protože pěkně nasáknou mlékem.

Suroviny

rozpuštěné + trocha pevného másla na vymazání a dokončení
pekanové ořechy 1 hrnek
celé
mletá
kardamom ½ ČL
mletý
hřebíček 1 špetka
mletý
sůl 1 špetka
mléko 1,75 hrnku
nebo více podle potřeby
nebo více, podle chuti
vejce 2 ks
velikosti L
vanilkový extrakt 1 ČL
jablko 2,5 ks
2 malá jablka, na kostičky + 1/2 jablka se slupkou na plátky na ozdobení
sušené brusinky ½ hrnku
lépe klikva, co nejšťavnatější
brusinky 1 hrst
lépe klikva, čerstvá nebo mražená (pokud ji neseženete, použijte sušenou)

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Malý pekáček či zapékací misky vymažte slabě máslem. Větší část pekanových ořechů nasekejte, zbytek nechte v celku na ozdobení. Smíchejte společně v míse nasekané ořechy, vločky, koření a sůl. V další velké míse prošlehejte mléko, sirup, vejce, vanilkový extrakt
a rozpuštěné máslo. Jablka na kostičky a sušenou klikvu rovnoměrně rozložte na dno zapékací nádoby. Zasypte suchou směsí, pak zalijte tekutinou, případně jemně promíchejte, aby se dostala všude. Navrch naaranžujte několik plátků jablek, čerstvou klikvu a celé pekanové ořechy. Poklaďte plátky másla a dej- te zapéci cca na 20 minut.

2

Zapečené vločky můžete jíst buď teplé, nebo je nechat vychladnout. Pak zpevní a dají se krájet na porce (můžete je dle volby i přihřát v mikrovlnné troubě). Co se nesní, vydrží dva dny v chladničce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč