Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí
Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený bůček s medem a hrubozrnnou hořčicí

5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5691 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 50 g
Tuky 518 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když tomuto často přehlíženému kusu vepřového dopřejete správnou péči a dostatek času v troubě, odmění se vám křupavou kůrkou a šťavnatým masem, které se rozplývá na jazyku.

Suroviny

bůček 1,5 kg
s kůží a bez kosti
sůl vločková 2 PL
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej 1 PL
hořčice hrubozrnná 70 g
med 60 ml
tekutý
voda 180 ml
vroucí
k podávání
hráškové výhonky
k podávání

Postup

1

Troubu rozehřejte na 180°C. Kůži vepřového bůčku nařežte v centimetrových rozestupech do mřížky a pak do masa ze všech stran vmasírujte vločkovou sůl, pepř podle chuti a rostlinný olej. Maso dejte kůží dolů do pekáče, vložte do rozehřáté trouby a pečte odkryté 1 hodinu.

2

Pak v troubě zvyšte teplotu na 200°C. Opatrně vyjměte bůček z pekáče, ten vytřete papírovou kuchyňskou utěrkou dočista a vraťte do něj bůček, tentokrát kůží nahoru. Pečte odkryté dalších 30 minut.

3

Mezitím v misce míchejte hrubozrnnou hořčici, tekutý med a 180 ml vroucí vody dohladka. Vzniklou směsí polijte bůček a odkrytý ho pečte ještě 30 minut, dozlatova a dokřupava.

4

Bůček podávejte politý medovo-hořčičným výpekem, s bramborovou kaší a hráškovými výhonky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč