Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Penne s uzeným a křenovou omáčkou
Penne s uzeným a křenovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Penne s uzeným a křenovou omáčkou

4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3615 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 376 g
Tuky 168 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křenová omáčka s knedlíkem je totální česká klasika – vyzkoušeli jsme ji pro změnu naservírovat k těstovinám a celé jídlo rozveselili hráškem.

Suroviny

krkovice libová
máslo 100 g
+ na případné opečení masa
nakrájená nadrobno
vývar hovězí 300 ml
nebo uzený (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
křen 100 g
najemno nastrouhaného, nebo podle chuti
mražený hrášek 120 g
penne 400 g
či jiných krátkých těstovin nebo kupovaných gnocchi

Postup

1

Uzené maso uvařte doměkka, vývar lze později použít na omáčku, viz Něco navíc.

2

Na 80 g másla opečte cibuli dosklovita. Zasypte moukou, osmahněte a zalijte vývarem. Povařte asi 15–20 minut, potom, pokud chcete, můžete rozmixovat, aby měla omáčka hladkou konzistenci.

3

Vlijte smetanu, nechte mírně provařit, odstavte, ochuťte solí a pepřem, přidejte čerstvě nastrouhaný křen podle chuti. Chcete-li mít omáčku řidší, rozřeďte ji ještě vývarem.

4

Na zbytku másla prohřejte hrášek. Těstoviny či noky uvařte ve slané vodě podle návodu na obalu, aby byly al dente, a promíchejte je s částí omáčky a hráškem.

5

Maso nakrájejte na tenké plátky a opečte je na másle. Na talíře rozdělte těstoviny/noky s omáčkou a hráškem, přidejte uzené a případně ještě přelijte trochou omáčky.

NĚCO NAVÍC
Pokud chcete posílit uzenou chuť, použijte na omáčku uzený vývar. V tom případě maso vložte do studené vody, uveďte do varu, po 5 minutách slijte a dejte znovu do čisté vody. Přiveďte k varu a vařte doměkka.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/11

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč