Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perský věnec s kokosem, mrkví a fazolemi cannellini
Perský věnec s kokosem, mrkví a fazolemi cannellini
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Perský věnec s kokosem, mrkví a fazolemi cannellini

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4138 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 520 g
Tuky 173 g
Vláknina 98 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luštěniny včetně fazolí se dají velmi dobře schovat do sladkých receptů. Tahle bábovka s kokosem a mrkví je toho jasným důkazem. Na našem webu najdete recepty i na další neodolatelné sladkosti, ve kterých snědí luštěniny i jejich největší odmítači. Inspiraci přidáváme do souvisejících receptů.

Suroviny

kokosový olej 50 g
+ navíc na vymazání
+ navíc na posypání
fazole cannellini 400 g
1 konzerva – fazole propláchnuté a scezené
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl ½ ČL
skořice ½ ČL
mletá
třtinový cukr 175 g
med 25 g
tekutý + 2 lžíce na ozdobení
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
voda z pomerančových květů 1 PL
kůra najemno nastrouhaná a šťáva vymačkaná
kůra najemno nastrouhaná a šťáva vymačkaná
mrkev 140 g
nastrouhaná najemno

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Bábovkovou formu či formu na věnec o objemu 2 litry vymažte trochou kokosového oleje. Vsypte pár lžic mouky a potřásejte formou, abyste vnitřek formy poprášili tenkou vrstvou mouky, přebytečnou odstraňte.

2

Okapané fazole a strouhaný kokos nasypte do food processoru a zpracujte dohladka.

3

V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sůl a skořici. V jiné míse prošlehejte kokosový olej, cukr a med ručním elektrickým šlehačem, pak vešlehejte fazolové pyré, následované vejci, která zašlehávejte po jednom. Vmíchejte vanilkový extrakt, vodu z pomerančových květů, najemno nastrouhanou kůru z 1 pomeranče, šťávu z obou pomerančů i z citronu, pak vmíchejte ochucenou mouku tak, aby v těstě nebyly proužky.

4

Vmíchejte mrkev, pak těsto nalijte lžící do formy a uhlaďte povrch. Pečte 35–45 minut – špejle zapíchnutá doprostřed těsta by měla vyjít čistá. Nechte chladnout ve formě 15 minut, pak vyklopte na mřížku.

5

Až koláč zchladne, potřete ho z vnější strany medem, pak ho poprašte moučkovým cukrem a posypte citronovou a zbývající pomerančovou kůrou. Podávejte s kopečkem řeckého jogurtu.

Recept i fotografie převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/3

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč