Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní kuřecí paličky z křidýlek

Pikantní kuřecí paličky z křidýlek

4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3269 kcal
Bílkoviny 233 g
Sacharidy 53 g
Tuky 234 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí tři řezy nožem, a máte po starostech, jak kuřecí křidýlka co nejdůkladněji okousat. Z křidýlek se stanou paličky! Dobře se drží – a ještě lépe konzumují! Maso naložím do marinády už doma; pokud jsou křidýlka opravdu čerstvá, v chladu vydrží až dva dny.

Suroviny

Na marinádu
najemno
olej 4 PL
sůl
pepř
nadrobno
worcesterská omáčka 1 PL
sójová omáčka tmavá 1 PL
med 1 PL
hořčice 1 ČL

Postup

1

Ve větší misce smíchejte všechny suroviny na marinádu. Křidýlka opláchněte a připravte podle návodu pod tímto receptem. Pak je naložte aspoň na šest hodin do marinády.

2

Rozpalte gril nebo grilovací pánev a kuřecí paličky dozlatova opečte. Pokud si nejste jisti, jestli jsou už dostatečně propečené, bodněte do nich kovovou jehlicí – jestliže z masa vytéká růžová šťáva, potřebuje ještě chvíli grilovat. Podávejte horké, s pečivem nebo bramborami a se zelným salátem Coleslaw.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/7

Komentáře

10.09.2007 20:45
Recept se nachází v č.7/06, str.28

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...