Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní losos s harissou a kuskusem
Pikantní losos s harissou a kuskusem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní losos s harissou a kuskusem

4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1108 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 94 g
Tuky 49 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuskus a losos vám díky své expresní přípravě vytrhnou trn z paty v případě, že se vracíte pozdě z práce a přesto si chcete dopřát teplou večeři. Navíc si královsky pochutnáte!

Suroviny

losos 200 g
bez kůže a kostí, ve 2 ks
nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
olivový olej 1 PL
podle chuti
kuskus 100 g
sůl
na kostičky
nadrobno
petrželka 1 hrst
najemno
mandle plátky 1 PL
nasucho opražené na pánvi

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180°C. Lososa rozložte do mělkého pekáčku. Smíchejte pomerančovou šťávu s olejem a harissou a směsí potřete filety. Vložte pekáček do trouby a pečte 10–12 minut (podle velikosti a výšky filetu). Losos musí být propečený, ale ne vysušený!

2

Kuskus vsypte do mísy, osolte a opepřete a promíchejte s pomerančovou kůrou. Zalijte horkou vodou (podle návodu na obalu), zakryjte a nechte 5 minut bobtnat.

3

Potom kuskus načechrejte vidličkou a zlehka do něj vmíchejte nakrájenou okurku, cibuli a bylinky. Podávejte s upečeným lososem i s pálivou omáčkou z pekáčku a posypané mandlovými lupínky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...