Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra
Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3080 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 228 g
Tuky 211 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé bylinky a krémový sýr v zálivce dodají celému, na pohled obyčejnému jídlu sváteční šarm (nemluvě o chuti). Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra si zamilujete pro jeho krémovou šťavnatou chuť.

Suroviny

kuře 1 ks
celé, na čtvrtky
olivový olej 1 PL
vydrhnuté
Na potření kuřete
cukr 2 PL
přírodní světlý
sůl mořská 1,5 PL
česnek sušený ½ PL
chilli sušené ½ PL
pepř citronový 2 ČL
šalvěj 1 PL
sušená rozemnutá
sušená bazalka ½ ČL
rozmarýn ½ ČL
sušený
Na zálivku
petrželka 1 svazek
větší svazek
máta 1 svazek
menší svazek
česnek 2 stroužky
nakrájené
nastrouhaná z 1 citronu
olivový olej extra panenský 150 ml
žervé, nejlépe z kostičky
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Kuřecí stehna párkrát podélně nařízněte. Všechno maso lehounce potřete olejem.

2

Smíchejte suroviny na potření kuřete a důkladně je do masa vmasírujte; nechte aspoň půl hodiny odležet.

3

Kuře pečte na mřížce při 200 °C hodinu až hodinu a půl dozlatova.

4

Dejte vařit brambory a připravte zálivku. Do mixéru vložte bylinky, česnek, citronovou kůru a mandle a 10 vteřin zpracovávejte (ne dohladka!). Pak postupně přilévejte olej a mixujte.

5

Přendejte do misky a přidejte nadrobený sýr. Zálivkou přelévejte horké pečené kuře a vařené brambory.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...