Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4607 kcal
Bílkoviny 296 g
Sacharidy 191 g
Tuky 296 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jakou polévku děti přímo zbožňují? Přece písmenkovou! Musíme přiznat, že i nám, redakčním dospělákům, se nad kouřícím talířem po tváři rozlil blažený úsměv.

Suroviny

Na vývar
přebytečný tuk okrájený
olivový olej 1 PL
nahrubo
mrkev 1 ks
nahrubo
petržel 1 ks
nahrubo
řapíkatý celer 2 ks
nakrájené
tymián 5 snítek
nebo méně podle chuti
pepř celý
pár kuliček
sůl
K dokončení
kořenová zelenina
mrkev a petržel podle chuti – na kolečka či kytičky
polévkové těstoviny
písmenka
mražený hrášek
množství podle chuti
petrželka
nasekaná, na ozdobu

Postup

1

Pomocí nůžek na drůbež a nože rozporcujte kuřecí stehna na kusy o velikosti cca 5 cm.

2

V hrnci s těžším dnem rozpalte olej, vhoďte na něj kuře a cibuli a opékejte, dokud maso nezačne zlátnout (5 minut).

3

Pak přidejte mrkev, petržel a celer a opékejte ještě dalších pár minut.

4

Ztlumte oheň, přiklopte a nechte kuře se zeleninou 20 minut dusit, aby pustilo šťávu.

5

Pak sundejte poklici, do hrnce přilijte 1,8 litru horké vody, přidejte bobkový list, tymián, kuličky pepře a sůl.

6

Jakmile se všechno začne vařit, opět ztlumte plamen a 30 minut vařte.

7

Poté přeceďte, maso oberte a zbytek vyhoďte.

8

Do vývaru dejte zavařit nakrájenou zeleninu, vraťte do něj obrané maso.

9

V dalším rendlíčku přiveďte vodu k varu, osolte a přidejte písmenkové těstoviny a uvařte je doměkka.

10

Než se dovaří těstoviny, vsypte do polévky hrášek.

11

Přidejte slité těstoviny, propláchnuté studenou vodou. Podle chuti dosolte a posypte nasekanou petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč