Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3636 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 136 g
Tuky 292 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhová zmrzlina? Dvojnásobné potěšení!

Suroviny

vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
½ ČL
mátová esence - lze vynechat
pistácie 200 g
loupané, nesolené
pusinky k podávání

Postup

1

Mascarpone prošlehejte se žloutky, mátovou esencí a citronovou kůrou.

2

Bílky vyšlehejte dotuha, přisypte cukr a prošlehejte. Vyšlehané bílky opatrně vmíchejte do mascarpone.

3

Směs přesuňte do zmrzlinovače a nechte vymíchat zmrzlinu. Nemáte-li zmrzlinovač, dejte směs do plastové krabičky a vložte ji do mrazáku. Každou půlhodinku směs promíchejte tak, abyste rozbili zmrzlé krystalky. Nakonec vmíchejte pistácie a nechte zcela ztuhnout. Podávejte s pusinkami podle základního receptu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...