Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s cizrnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2624 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 335 g
Tuky 75 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste obvyklou bezmasou kombinaci rajčatová passata, mozzarella, bazalka doplnit cizrnou se špetkou ostřejšího koření. Získáte nejen proteiny navíc, ale i originální chuť.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cizrna 400 g
v konzervě, slitá a okapaná
fenyklová semínka 1 ČL
opečená a drcená
semínka 1 ČL
hnědá hořčičná (opečená a drcená)
paprika mletá uzená 2 ČL
chilli sušené 1 ČL
vločky
nejlépe domácí
rajčatová passata - pyré 100 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
natrhaná
bazalka 2 snítky
lístky otrhané

Postup

1

V pánvi rozpalte olej. Vsypte cizrnu, všechno koření a 5 minut opékejte, dokud nebude cizrna křupavá. Přendejte na talíř.

2

Troubu předehřejte na 250 °C. Vyválené placky na pizzu rozložte na plechy a potřete passatou. Lehce posolte, opepřete a poklaďte natrhanou mozzarellou. Pečte 10 minut, aby se sýr roztekl. Vyjměte z trouby, posypte připravenou cizrnou a lístky bazalky a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Nejlepší těsto na pizzu je domácí, pomalu kynuté. Jak na to? 1 kg mouky smíchejte s 31 g soli, 600 ml vody a 1 g droždí. Vypracujte těsto, rozdělte na bochánky o váze 250 g (budete jich mít celkem 6) a nechte je zakryté potravinářskou fólií 5 hodin kynout, poté je dejte do lednice a nechte dokynout do druhého dne. Před tvarováním pizzy nechte bochánky dojít pokojové teploty. Co nespotřebujete na pizzu, upečte – získáte skvělý nadýchaný chléb na bruschettu!

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...