Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s fetou a karamelizovanou cibulí

Pizza s fetou a karamelizovanou cibulí

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1755 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 159 g
Tuky 98 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí ‚fast food‘. Hotový korpus zjednoduší život...

Suroviny

velká
česnek 2 stroužky
olivový olej 2 PL
rozmarýn 2 snítky
koupený

Postup

1

Osmažte cibuli
Oloupejte cibule a nakrájejte je na tenké klínky. Najemno nakrájejte česnek. Máslo s olejem rozpalte ve velké pánvi nebo woku, přihoďte cibuli i česnek a za občasného míchání smažte na středním plameni čtvrt hodiny, dokud zelenina nezezlátne.

2

Přimíchejte cukr a ještě minutu nebo dvě vařte. Osolte a opepřete.

3

Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C.

4

Ozdobte pizzy
Každý korpus položte na vymaštěný pečicí plech a pokryjte cibulovou směsí. Na ni rozdrobte fetu a lístky rozmarýnu. Nakonec na pizzy rozdrťte trochu černého pepře a pokapejte je olivovým olejem.

5

Pečte deset minut; podávejte nejlépe se zeleným salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/11

Komentáře

30.08.2007 21:56
Recept se nachází v č.11/04, str.8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...