Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s vejci a chřestem

Pizza s vejci a chřestem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Na 4 pizzy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1777 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 32 g
Tuky 127 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá jarní záležitost, využijte sezonu chřestu a připravte si pizzu.

Suroviny

základní těsto na pizzu
ricotta 250 g
na plátky
velká, na plátky
nakládané v oleji, okapané
sůl
pepř
vejce 4 ks
velké

Postup

1

Zahřejte troubu na 220 °C. Do trouby vložte dva velké plechy a nechte je aspoň 30 minut zahřívat.

2

Těsto připravte podle základního receptu. V hrnci přiveďte k varu vodu, vhoďte do ní chřest a vařte asi 2 minuty, aby byl tak tak měkký. Pak ho sceďte a propláchněte studenou vodou. Osušte a odložte.

3

Těsto rozdělte na čtyři koule a ty rozválejte na lehce pomoučněné podložce na kruhy o průměru přibližně 25 cm.

4

Dejte je na pečicí papír a udělejte okraj. Na kola rozdělte ricottu, mozzarellu, chřest, rajčata a olivy. Osolte a opepřete.

5

Dejte na předehřáté plechy a pečte 10–12 minut, aby byl okraj zlatavý a sýr se roztekl. Do misky rozklepněte vejce a opatrně ho vlijte na jednu pizzu, zopakujte s ostatními. Pečte ještě 4–5 minut, aby se z vajec stala volská oka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...