Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné rohlíky

Plněné rohlíky

Hodnocení receptu
3.9/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4291 kcal
Bílkoviny 161 g
Sacharidy 484 g
Tuky 172 g
Vláknina 105 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí plněné rozhlíčky jsou skvělé nejen k snídani, večeři, či jen tak jako svačinka, ale můžete je připravit i jako příjemné překvapení na zahradní párty. Pokud připravíte plněné rohlíčky s různými druhy náplní, bude každé sousto malým překvapením. Můžete se inspirovat nebo popustit uzdu své fantazii.

Suroviny

mléko 200 ml
droždí sušené 1 bal
cukr 1 PL
rostlinný olej 100 ml
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
sůl 1 ČL
vejce 1 ks
na potření
semínka
na posypání

Postup

1

Zahřejeme mléko a rozpustíme v něm lžíci cukru. Přidejme droždí a necháme vzejít kvásek.

2

V misce smícháme prosetou mouku s práškem do pečiva a lžičkou soli. Ve druhé misce zamícháme olej se zakysanou smetanou.

3

Do vlhké směsi přidáme připravený kvásek a do vzniklé hmoty postupně přisypáváme a zapracováváme sypké suroviny.

4

Pořádně uhněteme a vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 4 částí. Každou rozválíme na kruh o tloušťce asi půl centrimetru a rozřízneme na 8 trojúhelníků.

5

Do základu každého trojúhelníku dáme zvolenou náplň a srolujeme směrem ke špičce. Konce můžeme přehnout směrem k sobě.

6

Připravené rohlíčky poklademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě alespoň 20 minut podkynout.

7

Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut.
 

8

Šunkovo-sýrová náplň

  • plátky šunky
  • malé špalíčky tvrdého sýra

Náplň z modrého sýra

  • sýr s modrou plísní - například niva
  • tenké plátky eidamu

Pikantní náplň

  • chilli paprička
  • na kostičky nakrájená pikantní klobása
  • kostky tvrdého sýra

Zeleninová náplň

  • na plátky nakrájená paprika
  • tekvé plátky tvrdého sýra
  • kukuřice

Foto ilustrační, zdroj: PXhere.com

 
Autor: marcela.said

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč