Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohár s čokoládovou pěnou a černými třešněmi
Pohár s čokoládovou pěnou a černými třešněmi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pohár s čokoládovou pěnou a černými třešněmi

4/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3831 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 540 g
Tuky 151 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím na Valentýna potěšit ty, které milujeme? Tento pohár je sázka na jistotu!

Suroviny

Postup

1

Čokoládu nalámejte do misky. Smetanu zahřejte těsně pod bod varu a přilijte do misky s čokoládou. Míchejte, dokud se všechna čokoláda nerozpustí. Dejte vychladit do lednice (nejlépe do druhého dne) a poté vyšlehejte skoro dotuha (pozor, nepřešlehejte!).

2

Do pohárů rozlámejte piškoty, na ně dejte pár třešní a zalijte trochou sirupu z třešní, na ně navrstvěte cukrářským sáčkem s velkou hladkou trubičkou vyšlehanou smetanu s čokoládou a dozdobte třešněmi.

NĚCO NAVÍC
Piškoty můžete zakápnout i griotkou, amarettem, crème de cassis nebo grand marnier.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...