Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Poke bowl s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 526 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 67 g
Tuky 15 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pestré a chutné!

Suroviny

rýže 50 g
rýžový ocet 1,5 ČL
Na zelí
kousek, na nudličky
rýžový ocet
pár kapek
Na krevety
jarní cibulka 2 ks
zelené části, nadrobno
sójová omáčka 1 PL
nejlépe tamari
sezamový olej 1 ČL
(z praženého sezamu)
sezamová semínka 1 ČL
bílá
zázvor (čerstvý) ½ ČL
najemno strouhaný
pepř
čerstvě mletý
krevety 100 g
vařené, větší
rajčata cherry 1 hrst
na kolečka / rozpůlená, k podávání
čerstvý, kousek, očištěný, čerstvý, na kostky, k podávání
plátky k podávání
koriandr čerstvý
k podávání
sezamová semínka
černá, k podávání

Postup

1

Připravte rýži a zelí. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Mezitím promíchejte zelí s pár kapkami rýžového octa a špetičkou cukru. Odložte.

2

Připravte krevety. V misce vidličkou prošlehejte zelené od jarních cibulek, sójovou omáčku, mirin, olej, bílý sezam, zázvor a pepř podle chuti. Do malé mističky odložte cca 2 lžičky omáčky. Do misky, v níž jste směs míchali, dejte krevety a jemně je v ní obraťte.

3

Do uvařené rýže vmíchejte rýžový ocet, dejte ji do misky a úhledně na ni naaranžujte zelí, rajčátka, ananas, okurku, krevety, výhonky a koriandr. Pokapejte odloženou omáčkou a posypte opraženým sezamem. Dobrou chuť!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...