Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s fazolemi a těstovinami

Polévka s fazolemi a těstovinami

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4506 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 742 g
Tuky 53 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tohoto italského pokrmu se obvykle používají drobné těstovinové prstýnky zvané ditalini, ale vy si můžete vybrat, na které těstoviny máte chuť. Skvělé je i orzo, které jsme použili my, ale prodávají se i hvězdičky nebo třeba písmenka, jimiž zabodujete především u dětí!

Suroviny

olivový olej 3 PL
velká, nadrobno
mrkev 1 ks
velká, nahrubo
řapíkatý celer 1 ks
velký, nahrubo
česnek 3 stroužky
nadrobno
chilli sušené ¼ ČL
drcené
italské bylinky 1 ČL
italská bylinková kořenící směs (kupíte např. na Koreni.cz)
vývar kuřecí 1,5 l
lze nahradit zeleninovým
1 konzerva, rajčata scezená
polévkové těstoviny 200 g
typu orzo, či jiné minitvary
2 konzervy, lze nahradit fazolemi borlotti (strakaté) – fazole scezené, propláchnuté; nebo 200-250 g suchých fazolí, předem namočených a poté uvařených doměkka
petrželka 2 hrsti
hladkolistá, nakrájená
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Ve větším hrnci rozehřejte na středním až silném ohni olivový olej. Vsypte cibuli, mrkev a řapíkatý celer a opékejte 2–3 minuty doměkka a cibuli dosklovita.

2

Vsypte česnek, drcenou chilli papričku a kořenicí směs a ještě minutu opékejte.

3

Pak vlijte vývar i rajčata a přiveďte k varu. Vsypte těstoviny a přiveďte k prudkému varu.

4

Asi 3 minuty před uplynutím doby uvedené na obalu těstovin pro konzistenci na skus (al dente) přidejte fazole a dovařte ještě 2–3 minuty. Odstavte a vmíchejte petrželku. Podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/1

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč