Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka s nudlemi, citronovou trávou, zázvorem a kuřecím masem
Polévka s nudlemi, citronovou trávou, zázvorem a kuřecím masem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Polévka s nudlemi, citronovou trávou, zázvorem a kuřecím masem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 1 osobu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 907 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 166 g
Tuky 5 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nudlová polévka vás vždy postaví na nohy!

Suroviny

zázvor (čerstvý) 5 plátků
citronová tráva 1
stonek, rozklepaný
červená - 0,5 v celku, 0,5 nadrobno
česnek 1 stroužek
zmáčknutý naplocho nožem
1 bal
instantní nudlová polévka ramen kuřecí příchuť
pořádná, nasekaných listů
uvařený, na plátky
klínky

Postup

1

V rendlíku přiveďte k varu 300 ml vody. Vsypte zázvor, citronovou trávu, 1/2 papričky v celku, česnek a ochucující přísady od nudlí. Zvolna vařte 5 minut, pak děrovanou sběračkou vyjměte zázvor, trávu, papričku a česnek a přidejte nudle, vařte 2 minuty. Vložte špenát a maso, prohřejte.

2

Přesuňte do misky a podávejte s citronem a nakrájenou papričkou.

Foto: Ant Duncan
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/3

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...