Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polévka z pastináku a jablek
Polévka z pastináku a jablek
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka z pastináku a jablek

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1404 kcal
Bílkoviny 35 g
Sacharidy 227 g
Tuky 29 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévka, kterou budete ochutnávat tak dlouho, až ji prostě sníte...

Suroviny

olivový olej 1 PL
+ trocha navíc podle potřeby
nakrájené nadrobno
oloupaný a nakrájený na 2cm špalíčky
česnek 2 stroužky
jablko 300 g
vývar zeleninový 1 l
nebo drůbežího
mléko 150 ml
nebo smetana na vaření
sůl
pepř
čerstvě mletý
šalvěj
několik lístků

Postup

1

Máslo a olej nechte rozehřát v hrnci, přidejte cibuli a opečte ji dosklovita. Poté přisypte pastinák a zvolna jej opékejte dozlatova.

2

Jablka oloupejte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců, nakrájejte na kousky a spolu s česnekem přidejte do hrnce a vše ještě 2–3 minuty opékejte. Přilijte vývar, přiveďte k varu a zvolna vařte 15–20 minut, aby pastinák změkl. Rozmixujte v mixéru nebo tyčovým mixérem dohladka. Vmíchejte mléko nebo smetanu a dochuťte solí.

3

V pánvi rozehřejte zhruba 2 lžíce oleje, opečte na něm šalvějové lístky a pak je lehce rozdrobte mezi prsty. Polévku rozdělte do talířů a ozdobte ji šalvějí, olivovým olejem a pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/3

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...