Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

Pomalu pečené vepřové ramínko po korejsku

3.6/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné Pro 8–10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8850 kcal
Bílkoviny 549 g
Sacharidy 369 g
Tuky 556 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý způsob, jak pohostit spoustu lidí naráz – nachystejte všechny doplňky a nechte každého, ať si udělá vlastní salátové balíčky. Maso můžete upéct den dopředu a pak ho před podáváním potřít glazurou a prohřát pěkně dožhava.

Suroviny

sůl mořská 4 PL
hrubá
třtinový cukr muscovado světlý 4 PL
bez kosti, (ramínka), v celku, s velmi tenkou vrstvou tuku
zázvor (čerstvý) 5 plátků
čerstvý
jarní cibulka 4 ks
rozpůlené
česnek 5 stroužků
neoloupané
Na pickles
sálátová okurka
ředkev daikon na nudličky julienne
rýžový ocet
+ krupicový cukr
chilli paprička bird eye bez semínek, nadrobno
Na omáčku z jarních cibulek
jarní cibulka 1 svazek
na nudličky
zázvor (čerstvý) 5 cm
čerstvý, oloupaný, najemno
sójová omáčka 2 PL
vinný ocet červený 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na potírání
třtinový cukr muscovado světlý 3 PL
sůl ½ PL
sriracha 4 PL
nebo jiná asijská chilli omáčka
K podávání
rýže basmati
salát
měkké kulaté lístky salátu (například ledového či běžného hlávkového)

Postup

1

Sůl promíchejte s cukrem a ze všech stran ji vmasírujte do masa. Dejte na talíř, zakryjte potravinářskou fólií a dejte přes noc do chladničky.

2

Druhý den maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Troubu předehřejte na 160°C, horkovzdušnou na 140°C. Vepřové ramínko položte do pekáče nebo na hluboký plech. Přidejte zázvor, cibulky a česnek a vlijte hrnek vody. Zakryjte alobalem nebo přiklopte víkem a pečte 4 hodiny, občas potřete výpekem.

3

Zatímco se maso peče, připravte pickles. Okurku podélně rozpulte, odstraňte z ní semínka, nakrájejte ji na půlkolečka a dejte do misky. Smíchejte 3 lžičky rýžového octa s 1 lžičkou cukru a chilli papričkou, promíchejte s okurkou a odložte do chladu. Ředkev nasypte do jiné misky. Do ředkve vmíchejte 2 lžičky octa a 1/2 lžičky cukru a dejte do chladu. Promíchejte přísady na omáčku z jarních cibulek, podle chuti osolte a pořádně opepřete.

4

Po 4 hodinách vyjměte maso z trouby a odkryjte. Troubu zesilte na 200/180°C. Z pekáče slijte tekutinu. Suroviny k potírání smíchejte s 1 lžící vody a glazurou potřete vršek masa. Vraťte do trouby na 30–40 minut, aby povrch temně zezlátl. Nechte maso chvilku odpočinout a pak natrhejte dvěma vidličkami.

5

Nechte každého strávníka, ať si plní vlastní salátové balíčky masem, rýží, pickles a omáčkou z jarních cibulek, popřípadě ještě doladí další chilli omáčkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč