Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pomalu vařený marinovaný bůček

Pomalu vařený marinovaný bůček

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5727 kcal
Bílkoviny 191 g
Sacharidy 398 g
Tuky 329 g
Vláknina 109 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marinovaný bůček je hit! Z podnosu zmizí jako první...

Suroviny

bůček 800 g
s kostí
pepř 5 ks
kuličky
Na pikantní pastu
česnek 6 stroužek
utřené se solí
drcené, sušené, podle chuti
K podávání
dobrý, lze nahradit bagetou
na kolečka
a další zelenina
nastrouhaný
hořčice dijonská
petrželka
na ozdobu

Postup

1

Bůček pomalu vařte odkrytý s bobkovým listem a pepřem na mírném plameni 3 hodiny, až bude úplně měkký a půjdou z něj vyndat kosti. Vykostěte ho a nechte zchladnout.

2

Mezitím smíchejte všechny ingredience na pastu, bůček pastou důkladně obalte, zabalte do alobalu a dejte do lednice, minimálně na 3 dny, ale nejlépe na týden.

3

Na plátky dobrého tmavého pečiva dávejte co nejtenčí plátky uleželého bůčku a doplňte nakrájenou cibulí, nakládanou zeleninou, křenem a hořčicí a ozdobte petrželkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...