Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 184
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 799 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 65 g
Tuky 33 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept na tuhle polévku jsem se naučila v Itálii. Pórková polévka s pamazánem chutná celé naší rodině, a tak ji vaříme velmi často,“ napsala nám čtenářka Pavla Kolková z Ostravy-Zábřehu. 

Suroviny

pórek 1 ks
krupice 1,5 PL
vývar zeleninový 1 l
nebo voda
vejce 1 ks
strouhaný
sůl

Postup

1

Pórek nakrájejte na kolečka, propláchněte a důkladně osušte.

2

Pak ho krátce opečte na másle.

3

Přidejte krupici a za stálého míchání krátce osmahněte.

4

Přilijte zeleninový vývar a 15–20 minut nechte vařit. Pozor, aby vám polévka z hrnce neutekla.

5

V misce si rozmíchejte vejce s parmazánem a 1–2 lžíce studené vody.

6

Polévku odstavte z plamene a vmíchejte do ní vaječno-sýrovou směs.

7

Podle chuti dosolte a podávejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Komentáře

02.04.2017 23:59

Krupici jsem v italském duchu nahradila krupicí kukuřičnou (polentou). Je výborná!

13.09.2014 20:52

Jednoducha, rychla a moc dobra polevka, varime pravidelne. :)

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...