Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 93 g
Tuky 57 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Tento recept jsem si připravila na praktickou zkoušku. Spojila jsem v něm trochu fantazie s tradičními postupy,“ napsala nám Martina Konečná z Pardubic. Z vašich houbových receptů nám ten její zachutnal nejvíc.

Suroviny

žampiony portobello 1 ks
ghí
lze nahradit olivovým olejem
menší, nadrobno
na klínky
pórek 50 g
smetana 150 g
kousek
suché
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián
čerstvý
Na bramborové nočky
oloupané
vejce 1 ks

Postup

1

Nejdřív připravte noky: Z nastrouhaných brambor, vejce, mouky a soli vypracujte hladké těsto. Tvarujte noky a vařte je v osolené vroucí vodě (po uvaření je můžete dozlatova opéct na přepuštěném másle). Ochuťte je tymiánem, pepřem, popřípadě i solí.

2

Třeně zbavený žampion osolte, opepřete a z obou stran opečte na troše přepuštěného másla či olivového oleje. Přidejte cibuli a šalotku a společně s pórkem nakrájeným na asi 2 cm silné a 8 cm dlouhé plátky vše krátce osmahněte. Zalijte bílým vínem, nechte ho vyvařit, pak přilijte smetanu a společně poduste. Nakonec přidejte na zjemnění kousek másla, ale už nevařte. Osolte a opepřete. Omáčku se žampionem podávejte s noky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč