Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Preclíky a chipsy v čokoládě
Preclíky a chipsy v čokoládě
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Preclíky a chipsy v čokoládě

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3159 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 285 g
Tuky 200 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když hřešit, tak dvojnásobně. Preclíky a brambůrky v čokoládě zmizí dřív, než to celé zaschne. Zážitek umocní různá semínka a posypky.

Suroviny

tmavá čokoláda 200 g
nebo tmavé čokoládové pecičky
nebo mléčné čokoládové pecičky
bramborové lupínky 1 bal
nejlépe vroubkované
preclíky malé 1 bal
slané
Na posypání
sůl vločková
chilli sušené
pepř barevný
zelený a červený, drcený
sezamová semínka
pražená
konopné semínko
kardamom
drcený
koriandrová semínka

Postup

1

Nad vodní lázní rozehřejte ve dvou miskách zvlášť hořkou a zvlášť mléčnou čokoládu. V čokoládách pak podle chuti smáčejte postupně brambůrky a preclíky (jen z poloviny), nechte z nich okapat přebytečnou čokoládu nad miskou a odkládejte je na mřížku nebo plech vyložený pečicím papírem.

2

Před zaschnutím čokolády některé preclíky a chipsy posypte solí, jiné pepřem, chilli a různými semínky podle vaší chuti. Nechte zcela zaschnout a pak předložte hostům. Něco si ale ponechte stranou pro sebe, protože nezbude!

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...