Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruzi s fenyklem
Pstruzi s fenyklem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pstruzi s fenyklem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 621 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 9 g
Tuky 45 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fenykl je sice pro nás pořád ještě poměrně nezvyklý, ale myslíme si, že je třeba to napravit – třeba touhle snadnou večeří z trouby, která je hotová do 30 minut. Jemné maso ze pstruha k výraznému fenyklu chuťově skvěle sedí.

Suroviny

pstruh 2 ks
celí, vykuchaní
bulva nakrájená na plátky (případnou nať odložte na ozdobení)
nakrájený na plátky
bazalka 1 hrst
lístky natrhané na větší kusy
nejlépe kalamata hnědé nebo fialové
olivový olej 1 PL
sůl
pepř
čerstvě drcený
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Omyjte a osušte oba pstruhy a vně i uvnitř je osolte a opepřete. Do břišní dutiny obou ryb vložte několik plátků fenyklu, citronu a trochu bazalky.

2

Ryby vložte do pekáče, mezi ně dejte zbývající fenykl i nať, zbylý citron a bazalku a přihoďte olivy. Zakápněte vše olejem a pečte asi 25 minut, až jsou pstruzi propečení a začnou zlátnout.

3

Podávejte pokladené tenkými plátky másla, popřípadě ozdobené fenyklovou natí. Doplňte čerstvým pečivem nebo vařenými či pečenými bramborami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...