Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4219 kcal
Bílkoviny 410 g
Sacharidy 310 g
Tuky 131 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Receptů na rajčatovou polévku existuje nespočet, když jsem ale objevili tenhle, hned tak jej nevyměníme!

Suroviny

slanina 8 plátků
mrkev 4 ks
nakrájené nahrubo
nakrájené nahrubo
česnek 8 stroužků
na plátky
rajčatová passata - pyré 3 PL
lze nahradit protlakem
vývar 2 l
zeleninového nebo drůbežího
tymián sušený 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
na dochucení
hoblinky, k podávání
petrželkový olej
k podávání
bageta
k podávání

Postup

1

Plátky slaniny opečte nasucho dokřupava. Přidejte mrkev, cibuli, česnek a opékejte, dokud nezačne zelenina měknout.

2

Přidejte rajčatový protlak a krátce opečte, aby zesládl a začal karamelizovat. Přidejte vývar, tymián, bobkový list, rajčata a nechte 20 minut vařit.

3

Vyjměte bobkový list a rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a případně cukrem.

4

Podávejte s hoblinkami parmazánu, pokapané petrželkovým olejem a s bagetkou .

NĚCO NAVÍC
Bagetku můžete podélně rozkrojit a opéct – pod grilem nebo na pánvi. Potom ji potřete petrželkovým olejem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...