Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řízky z trouby
Řízky z trouby
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Řízky z trouby

4.1/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11962 kcal
Bílkoviny 183 g
Sacharidy 311 g
Tuky 1107 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jasně že je ve výsledku rychlejší řízky usmažit, ale když nechcete stát u plotny anebo řízků potřebujete najednou hodně, je trouba skvělým řešením!

Suroviny

rostlinný olej
na pečení
krkovice 4 plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
prošlehaná s trochou mléka
strouhanka 200 g
máslo 8 plátků
na řízky
na brambory
pažitka 1 svazek
nasekaná
mléko 100 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Připravte si plech nebo pekáček veliký akorát tak, aby se do něj vešly řízky v jedné vrstvě. Vlijte do něj zhruba 1–2mm vrstvu oleje a vložte do trouby.

2

Brambory vydrhněte a dejte vařit (i se slupkou) v osolené vodě.

3

Plátky krkovičky osolte, opepřete a jemně naklepejte. Poté je obalte nejdřív ve vejci a následně ve strouhance. Vložte je do rozpáleného oleje, poklaďte polovinou plátků másla a pečte zhruba 20–30 minut, v polovině času obraťte a poklaďte zbývajícími plátky másla.

4

Brambory sceďte a lehce rozšťouchejte s máslem, pažitkou a mlékem. Řízky podávejte se šťouchanými bramborami.

NĚCO NAVÍC
Řízky můžete doplnit obvyklými klínky citronu, nakládanými křupavými okurkami nebo červenou řepou. Skvěle se k nim hodí také saláty: jednoduchý hlávkový s octovou zálivkou vinaigrette, okurkový strouhaný salát se sladko-kyselou nebo jogurtovou zálivkou. A pokud vás tlačí čas, a přece chcete podávat něco zeleného, roli salátu zastoupí lístky polníčku anebo hotová směs salátových listů ze supermarketu, které stačí zakapat dobrým (třeba balzamikovým) octem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/4

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč