Co se stane, když spojít krémové italské rizoto s jinou klasikou, těstovinami carbonara? Nastane velký třesk! Vznikne opravdová delikatesa, ze které se vám podlomí kolena...
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte trošku olivového oleje a opečte na něm pancettu nebo slaninu, aby pustila tuk a vyškvařila se dozlatova. Pak vyjměte děrovanou lžící a dejte stranou.
Část tuku z pánve slijte. Vsypte do pánve šalotku a opečte ji dosklovita. Přidejte česnek, rýži a restujte, aby se zrnka obalila tukem a rozvoněla se. Následně zalijte vínem a nechte jej odpařit. Přilijte první sběračku horkého vývaru, míchejte, a jakmile se pomalu vstřebá, nalijte další. Vařte, míchejte a přidávejte horký vývar, dokud není rýže na skus. Odstavte z ohně a přiklopte.
V míse prošlehejte žloutky, smetanu, pepř a větší část sýra. Vlijte do rizota a jemně zamíchejte, přidejte podle chuti sýr. Nandejte do talířů hotové rizoto, přidejte guanciale (nebo pancettu či slaninu) a hoblinky sýra, chilli vločky a bazalku.
NĚCO NAVÍC
Chcete jídlo udělat trochu barevnější? Po odstavení nechte v rizotu zavadnout baby špenát.