Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rohlíčky z tvarohového těsta
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny 8 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2276 kcal
Bílkoviny 81 g
Sacharidy 228 g
Tuky 106 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Upečte rodině naše slané plněné rohlíčky. Tvarohové těsto je rychlé, příjemně vláčné, chutné a opravdu jednoduché!

Suroviny

Na těsto
tvaroh 125 g
měkký
vejce 1 ks
olej 4 PL
sůl 1 ČL
+ na podsypání
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
Na náplň
pórek 1 ks
menší, lze nahradit hrnkem jemně nakrájeného čínského zelí
Na dokončení
vejce 1 ks
na potření rohlíčků
sůl mořská
hrubá, na posypání

Postup

1

VYPRACUJTE TĚSTO
Tvaroh rozetřete v míse s mlékem, vajíčkem a olejem. Přisypte prosátou mouku s práškem do pečiva, sůl a vše vypracujte ve vláčné těsto. Na pomoučněném vále pak ještě propracujte, aby bylo pružné. Zabalte do fólie a nechte chvíli v chladu odpočívat.

2

PŘIPRAVTE NÁPLŇ
Zeleninu lehce poduste na másle. Nechte trochu zchladnout.

3

NAPLŇTE A UPEČTE ROHLÍČKY
Těsto vyválejte do obdélníku a nakrájejte na osm čtverců. Ty poklaďte kousky sýra a podušenou zeleninou. Zaviňte je, potřete rozšlehaným vejcem a posypte solí. Rohlíčky dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi čtvrt hodiny při 200 °C.

OBMĚŇTE NÁPLNĚ

  • BROKOLICOVÁ Rozeberte brokolici na menší růžičky, povařte asi pět minut ve slané vodě, pomačkejte a smíchejte s lučinou. Dochuťte bílým pepřem.
  • ŠUNKOVÁ Nadrobno nakrájenou šunku promíchejte s taveným sýrem a lučinou a jemně krájenou červenou cibulkou. Opepřete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...