Receptů na jednoduché, rychlé a originální těstoviny není nikdy dost! Třeba tyhle rotelle si vmžiku zamilujete!
Suroviny
Postup
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Sceďte a uchovejte asi 1/4 hrnku vody z vaření.
Na hráškové pesto dejte hrášek do ohnivzdorné mísy a přelijte ho vroucí vodou tak, aby byl ponořený. Nechte 2 minuty stát a pak sceďte. Dejte do robotu, osolte a spolu s ostatními přísadami nasekejte nahrubo.
3 Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm slaninu 4–5 minut dozlatova a dokřupava. Pár kousků slaniny vyjměte a odložte na pozdější ozdobení. Přidejte těstoviny, odloženou vodu z vaření a crème fraîche (případně zakysanku). Osolte, opepřete a zlehka promíchejte.
Těstoviny podávejte s hráškovým pestem, ozdobené křupavými kousky slaniny.