Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ryba s cibulí a paprikou

Ryba s cibulí a paprikou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 662 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 27 g
Tuky 42 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemné a křehké rybí maso a jejich výrazný doprovod v podobně cibule a paprik stačí doplnit opečenými brambůrky.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 150 g
nakrájená na klínky
zbavené semen a na proužky
pstruh 2 ks
či jiné sladkovodní ryby, bez kostí a kůže (cca 300 g)
majoránka (drhnutá) 1 ČL
vločková mořská nebo česneková sůl
vývar zeleninový 60 ml
jablečný ocet 1 ČL
vařené a pak opečené s máslem a petrželkou k podávání 

Postup

1

Ve velké pánvi na středním ohni opékejte na lžíci oleje cibuli a papriku 8-10 minut, aby změkly a mírně se zabarvily. Zeleninu shrňte na stranu a do pánve vlijte další lžíci oleje. V jedné vrstvě přidejte rybu. Zakryjte ji zeleninou a opékejte 2-5 minut (podle tloušťky filetů), aby byla zpola propečená. Pak zeleninu shrňte, rybu obraťte, posypte majoránkou a osolte mořskou nebo česnekovou solí. Do pánve vlijte vývar a ocet a duste, aby byla ryba hotová a tekutina se mírně vyvařila. Rybu podávejte se zeleninou a s brambůrkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...