Pokud vaše rodina z ryb příliš nejásá, zkuste připravit rybí karbanátky. Z naší zkušenosti můžeme potvrdit, že zmizí do posledního a téměř každý si chce přidat. Zvlášť, když je doplníte citronovo-koprovou majonézou.
Suroviny
Postup
Tresku vařte v páře 8 minut. Pak ji nechte vychladnout, posekejte nadrobno a dejte do mísy.
K uvařené rybě přidejte strouhanku panko, vejce, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, citronovou šťávu, kajenský pepř a mletou sladkou papriku, osolte a opepřete podle chuti a pořádně promíchejte vidličkou. Ze vzniklé směsi odebírejte po dvou lžících a tvarujte placičky.
Na citronovo-koprovou majonézu smíchejte v misce všechny uvedené ingredience dohladka.
V pánvi na středním ohni rozehřejte rostlinný olej a smažte v něm placičky z obou stran dozlatova, trvá to asi 3 minuty z každé strany. Hotové rybí karbanátky odkládejte na talíř vyložený papírovou kuchyňskou utěrkou, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
Podávejte s mixem salátových lístků a citronovo-koprovou majonézou.