Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem
Rybí prsty v bylinkové strouhance
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2269 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 196 g
Tuky 89 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lepší než kupované! Rybí prsty v bylinkové strouhance s hráškem jsou hravé jídlo, kterým potěšíte malé i velké strávníky. Inspirováno anglickou tradicí, vyladěno k vaší chuti. 

Suroviny

NA PRSTY
treska 600 g
filety, lze nahradit jinou bělomasou rybou, bez kůže
sůl
strouhanka panko 100 g
strouhaný
oregano 1 PL
odrhnuté lístků, nasekané
vejce 2 ks
rozmíchaná s troškou mléka
slunečnicový olej
na smažení
klínky k podávání
majonéza
k podávání
NA HRÁŠEK
mražený hrášek 400 g
bazalka hrst
+ další na ozdobení
sůl

Postup

1

Rybu osolte a nechte 10 minut odpočívat v ledničce, aby se maso zpevnilo. Pak filet nakrájejte na porce požadované velikosti.

2

Mouku smíchejte s troškou soli. Strouhanku promíchejte s parmazánem, mletou paprikou a nasekanými bylinkami.

3

Kousky ryby obalte mouce, pak ve vejci a strouhance. V rendlíku rozpalte olej a smažte rybí prsty ve vyšší vrstvě oleje, dokud nejsou dozlatova a uvnitř hotové, ale ne vysušené.

4

Vyndejte na talíř vyložený ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk.

5

Hrášek vsypte do rendlíku, přilijte k němu 100ml vody a přidejte polovinu másla. Zakryté na mírném plameni vařte a občas zamíchejte, dokud není hrášek měkký.

6

Přidejte bazalku a společně ponorným mixérem rozmixujte nahrubo, můžete i pomačkat šťouchadlem na brambory.

7

Přidejte zbylé máslo, citronovou kůru, sůl a zamíchejte. Ozdobte bazalkou. Podávejte s klínky citronu a majonézou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...