Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybízový rosol
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 2 skleničky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 342 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 78 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rybíz obsahuje dostatek pektinu, takže želíruje bez další pomoci. Sterilováním můžete životnost rosolu ještě prodloužit.

Suroviny

čerstvý , vylisovaný a šťáva z něj
600 ml
hroznový džus 100%

Postup

1

Na mírném ohni svařte džus na třetinu objemu, v jiném kastrůlku proveďte totéž s rybízovou šťávou.

2

Oba sirupy smíchejte a za stálého míchání dál vařte na prudším ohni, aby směs začala rosolovatět – na vychlazeném talířku ztuhne tak, že v ní prstem vytvoříte rýhu. Pokud rosol nehoustne, přidejte lžičku citronové šťávy a ještě chvíli vařte.

3

Seberte pěnu a rosolem naplňte suché nahřáté skleničky. Zavíčkujte, obraťte a nechte deset minut stát víčkem dolů.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...