Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1462 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 88 g
Tuky 67 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Řízek Kyjev, tedy kuřecí prsa plněná máslem s čerstvými bylinkami, solí a česnekem, je oblíbeným receptem už od časů carského Ruska. Nicméně je poměrně pracný a tak jsme pro vás vymysleli jeho bleskovou variantu. 
 

Suroviny

česnek 10 stroužků
2 oloupané, 8 neoloupaných
petrželka 1 svazek
hladkolistá
olivový olej 4 PL
strouhanka 100 g
čerstvá
čerstvý, ochucený, nejlépe s bylinkami a česnekem, ochutit ale můžete sami, stačí do něj vmíchat nasekanou petrželku, pažitku či česnek

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C.

2

Do mixéru dejte 2 oloupané stroužky česneku, petrželku a 1 lžíci olivového oleje. Rozmixujte, přisypte strouhanku a pár pulzy ještě promixujte. Přesypte na talíř.

3

Kuřecí prsa rozložte na prkénko a z každé strany nařízněte tak, aby v něm vznikla kapsa. Do ní dejte vždy 1 lžíci sýra a kraje přitiskněte, aby sýr byl uzavřený uvnitř.

4

Kuřecí prsa potřete olejem (měly by vám stačit asi 2 lžíce), každé obalte v ochucené strouhance a pořádně ji na maso přitiskněte.

5

Připravené řízky rozložte na plech vyložený pečicím papírem, přihoďte neoloupaný česnek, vše zakápněte zbylým olejem a dejte péct do trouby na 20–25 minut.

6

Podávejte s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší a pečenými stroužky česneku – na talíři je stačí jen vymáčknout ze slupky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...