Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rýžové rolky s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 943 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 148 g
Tuky 22 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rolujte s námi! Jestli v tom nechcete jet sami, uspořádejte večírek, nachystejte suroviny a pobídněte hosty, aby si občerstvení připravili vlastnoručně! Rýžové rolky s uzeným lososem jsou na večírek jako stvořené. 

Suroviny

velké pláty
kopr 1 hrst
pořádná hrst zbavená tvrdých stonků
střední, uvařená, oloupaná, nakrájená na velmi tenká kolečka
salát 1 hrst
směs pěkných lístů
plátky
čerstvý, např. Philadelphia
výhonky červené řepy
na ozdobu (nemusí být)

Postup

1

Namočte čistou látkovou utěrku a vyždímejte ji. Rýžový papír ponořte na 10 sekund do ledové vody, aby změkl. Položte jej na připravenou utěrku.

2

Do středu papíru navrstvěte po celé jeho délce polovinu jednotlivých přísad: začněte koprem, ten poklaďte červenou řepou, na ni dejte salátové lístky tak, aby z každé strany papíru vyčnívaly, pak vyskládejte uzeného lososa a toho potřete sýrem.

3

Zabalte jako velkou rolku. Zopakujte se zbývajícími přísadami. Nechte chvíli odpočinout, pak nakrájejte ostrým nožem na špalíky a podávejte ozdobené řepnými klíčky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...