Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2062 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 19 g
Tuky 91 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šikovný způsob, jak využít hotový balený salát. Místo kuřete můžete zkusit tuňáka

Suroviny

slanina 4 plátky
uzená, prorostlá, bez kůže, po 100 g
salát 250 g
chleba 1 hrst
bílý, kostičky, na krutony
strouhaný
zralé
bez kůže, bez kosti, vařená nebo pečená
pepř
drcený

Postup

1

Slaninu dejte na pánev a smažte dvě až tři minuty po obou stranách. Pak ji vyjměte. Do pánve nasypte kostičky chleba a na středním plameni je smažte minutu až dvě, aby získaly správnou chuť a křupavost.

2

Listy salátu rozdělte na talíře. Rozpulte avokádo, odstraňte pecku a rozkrájejte ho na větší kusy. Rozložte je na salát. Na něj natrhejte také kousky prsíček a navrch nalámejte slaninu. Vše posypte krutony.

3

Salát pokapejte zálivkou, poprašte parmazánem a drceným pepřem.

Kouzelná přísada:
Labužníci vědí, že parmazán se má strouhat až těsně před podáváním. Jsou ovšem dny (zvlášť ty všední), kdy je každá minuta dobrá. Zkratkou k té správné chuti je strouhaný tvrdý dlouhozrající sýr italského typu Gran Moravia.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

29.08.2007 14:55
Recept se nachází v č. 7/04,str.13

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...