Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tradiční salát Niçoise
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2863 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 118 g
Tuky 157 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční salát z Nice, plný čerstvé zeleniny s vařeným vejcem a tuňákem si vychutnejte se sklenkou růžového provensálského vína. Salát Niçoise vás rázem přenese na jih Francie, do prostředí filmových hvězd i levandulových polí. Tak báječný recept a přesto tak jednoduchý.

Suroviny

malé
fazolky zelené 200 g
čerstvé
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 1 PL
česnek 1 stroužek
rozmáčknutý plochou stranou nože
římský salát 1 ks
rozebraný na listy
rajčata cherry 150 g
přepůlená
jarní cibulka
podle chuti, na kolečka
tuňák (konzerva) 200 g
okapaný
ančovičky (konzerva) 4 ks
řezy, okapané a nasekané
vejce 4 ks
vařená natvrdo, oloupaná
bageta
čerstvá, k podávání
NA ZÁLIVKU
olivový olej 3 PL
vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Brambory uvařte ve slupce, pak nakrájejte na plátky nebo klínky.

2

Fazolky krátce povařte v osolené vodě, prudce zchlaďte pod proudem ledové vody a nechte okapat. Následně je krátce opečte na trošce olivového oleje na pánvi.

3

Salátovou mísu vytřete zmáčknutým česnekem a dno poklaďte salátovými listy.

4

Z oleje, octa, citronové šťávy, hořčice a soli a pepře podle chuti vyšlehejte v misce metličkou zálivku a část nakapejte na salátové listy.

5

Pak přidejte uvařené brambory, opečené fazolky, rajčátka, jarní cibulku, kousky tuňáka, sardelky a olivy.

6

Přelijte zbývající zálivkou a salát ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Podávejte s čerstvou bagetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč