Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s garnáty, špenátem a avokádem
salat s krevetami
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Salát s garnáty, špenátem a avokádem

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1004 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 38 g
Tuky 67 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná chuť a jednoduchá příprava! Tenhle salát je typickým příkladem toho, že stačí chytře zkombinované přísady, pár snadných kroků, a báječný výsledek je na světě

Suroviny

česnek 1 stroužek
najemno
šťáva a kůra
sójová omáčka 1 PL
sezamový olej 1 PL
garnát 200 g
velké, vařené, oloupané
čerstvý, omyté, osušené
velká
sůl

Postup

1

Jemně nasekejte chilli papričku, a pokud nemáte rádi příliš pálivá jídla, odstraňte semínka. Ve velké míse smíchejte papričku s česnekem, limetkovou šťávou i kůrou, sójovou omáčkou a sezamovým olejem.

2

Přidejte garnáty a důkladně je v marinádě obalte (pokud máte čas, nechte je zhruba hodinu marinovat v lednici).

3

Garnáty vyjměte a do marinády místo nich vložte lístky špenátu.

4

Obalte je v marinádě a poté přesuňte do servírovací mísy. Pokrájejte avokáda na kousky a spolu s garnáty je rozložte na zelené lístky. Ochutnejte a případně dosolte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:36
Recept se nachází v č.7/05, str.41

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...