Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s hruškami a modrým sýrem

Salát s hruškami a modrým sýrem

5/5 Počet hodnocení: 6
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 896 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 60 g
Tuky 56 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Předkrm s francouzským šarmem. Neklamný důkaz, že hrušky se přátelí opravdu s každým – se sýrem, ořechy i se zeleninou.

Suroviny

pevné
čekanka 100 g
červená (radicchio)
nasucho opražené, nasekané nahrubo
vinný ocet červený 75 ml
olivový olej 1 PL
extra panenský
med 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Hrušky překrojte napůl, vyřízněte jádřince a nakrájejte na tenké plátky. Spolu se špenátem a čekankou je naaranžujte na salátový talíř, navrch rozdrobte sýr a salát posypte ořechy.

2

Vinný ocet prošlehejte se lžící olivového oleje a medem a dochuťte solí a pepřem. Přelijte přes salát a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...