Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1238 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 38 g
Tuky 94 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Luxusní a lehká večeře pro dva – ideální na začátek dlouhého večera u dobrého vína.

Suroviny

lískové oříšky 50 g
olej z lískových ořechů 2 PL
nebo z vlašských ořechů nebo panenský olivový olej
vinný ocet červený 20 ml
či malinový ocet
med 1 ČL
hořčice dijonská 1 ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pěkná, po cca 220 g, zbavená přebytečného tuku
mletá, může být i uzená
pěkná, zbavená jadřínce, nakrájená na klínky
čekanka 1 ks
bílý čekankový puk, zbavený tuhé spodní části, lístky rozdělené, popřípadě natrhané nahrubo
nebo pěkná salátová směs s rukolou
pažitka 1 PL
nebo jarní cibulka, nakrájená najemno

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Oříšky nasypte na plech. Pečte 10 minut, aby byly opražené. Nasypte je do čisté utěrky a promněte, aby se zbavily slupiček. Nakrájejte nahrubo. Troubu nevypínejte.

2

Olej prošlehejte s octem, medem a hořčicí v mističce, osolte a opepřete. Odložte.

3

Kachní prsa dejte na talíř, poprašte rovnoměrně z obou stran mletou paprikou. Osolte a opepřete. Na středním ohni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Vložte kachní prsa kůží dolů a opékejte 2 minuty dozlatohněda a dokřupava. Obraťte a opékejte 2 minuty z druhé strany nebo dozlatova. Přeneste do pekáčku a vložte do trouby. Pečte 6–8 minut na středně propečené (medium) nebo podle chuti. Vyjměte z trouby i z pekáčku, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat, pak je nakrájejte na tlusté plátky.

4

Hrušku, čekanku a rukolu nebo salátovou směs dejte do mísy. Pokropte polovinou zálivky a jemně promíchejte.

5

Rozdělte na talíře a posypte lískovými oříšky. Poklaďte nakrájeným kachním masem a pokapejte zbývající zálivkou. Posypejte pažitkou či jarní cibulkou a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/11

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...