Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1548 kcal
Bílkoviny 114 g
Sacharidy 79 g
Tuky 75 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krevety rozříznuté naplocho (na motýlka) se dokonale opečou dokřupava. Při procesu navíc snadno odstraníte střívko. Pozor dejte jen na to, abyste maso úplně neprořízli.

Suroviny

krevety 400 g
velké, syrové, oloupané, rozříznuté středem naplocho
fazolky zelené 250 g
konce u stopky odkrojené
meloun 850 g
dužina, na kostky
máta 1 svazek
malý, lístky otrhané
Na zálivku
olivový olej 2 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
chilli sušené 1 ČL

Postup

1

Smíchejte přísady na zálivku. 1 lžící zálivky pokapejte krevety, promíchejte a nechte je 15 minut marinovat.

2

V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu, vhoďte do ní fazolky a vařte 2-3 minuty do změknutí. Potom fazolky slijte, ponořte do ledové vody, aby se zastavil zbytkový var a fazolky zůstaly jasně zelené. Vyjměte z vody, nechte okapat a osušte.

3

Kostky melounu rozložte na tác nebo do mísy spolu s fazolkami, poházejte nahrubo natrhanými lístky máty a navrch nadrobte fetu.

4 Rozpalte nasucho pánev (může být i grilovací) a po dávkách opečte krevety řezem dolů, dokud nezrůžoví. Na fazolky a meloun nasypte krevety, pokapejte zbylou zálivkou a velmi jemně promíchejte, aby se chutě propojily. Podávejte s rozpečenými chleby pita.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč