Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky
Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 2-4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 574 kcal
Bílkoviny 25 g
Sacharidy 57 g
Tuky 27 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasná příloha k masu i samostatné lehké jídlo – podle toho, jak velkou si dáte porci.

Suroviny

polníček 200 g
střední, na tenká kolečka, rozdělená na kroužky a ty překrojené aby vznikly proužky
mouka rýžová 25 g
či hladká
na smažení
velká, syrová
piniové oříšky 50 g
Na zálivku
olej z vlašských ořechů
a arašídový olej
hořčice dijonská 1 ČL

Postup

1

Polníček rychle, ale důkladně operte ve studené vodě a osušte. Na zálivku smíchejte pár lžic oleje z vlašských ořechů a arašídového oleje se lžičkou hořčice, pak poměr dolaďte dle chuti. Je-li třeba, zřeďte vodou.

2

Cibuli poprašte moukou a na malém množství oleje opečte na středním plameni, aby mouka zezlátla a byla křupavá; zabere to asi dvě až tři minuty. Proužky vyjměte z pánve a odložte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

3

Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (pracujte v rukavicích). Ve vyšší vrstvě oleje ji osmažte dokřupava; pozor, přeženeteli to, zhořkne. Vyjměte z pánve a odložte na kuchyňský papír.

4

Polníček pokropte zálivkou, posypte piniovými oříšky a navrch naaranžujte osmaženou cibuli a řepu.

NĚCO NAVÍC
Pokud si zálivky vyrobíte moc, uložte ji ve šroubovací sklenici do chladničky a do týdne spotřebujte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...