Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát se steakem, rajčátky a olivami
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1973 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 34 g
Tuky 177 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží salát se šťavnatým steakem je jako stvořený pro letní večery. Pokud máte gril, je tohle příležitost jej rozpálit! 

Suroviny

1 steak ze zadní části nízkého roštěnce (sirloin), vysoký cca 2,5 cm, pokojové teploty
olivový olej
sůl
pepř
čerstvě mletý
na plátky
nakrájená na tenká půlkolečka
rajčata cherry 200 g
přepůlená
zbavené pecky a překrojené napůl
petrželka 1 svazek
hladkolistá, nakrájené nahrubo
vinný ocet červený 1 PL
paprika mletá uzená pálivá 1 špetka
nebo bageta či jiné pečivo k podávání

Postup

1

Maso potřete z obou stran olivovým olejem. Rozpalte pánev – nejlépe ocelovou nebo litinovou –, vložte steak a opékejte jej 2 minuty z každé strany. Přendejte na nahřátý talíř, osolte, opepřete, poklaďte jej plátky másla, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. 

2

V misce promíchejte cibuli, rajčátka, olivy, petrželku. Přidejte 1 lžíci olivového oleje, vinný ocet a uzenou papriku. Osolte, opepřete a promíchejte. 

3

Steak nakrájejte na plátky a případně je ještě překrájejte na velikost sousta. Přidejte k salátu, promíchejte a rozdělte na dva talíře. Podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Základem salátku jsou kvalitní suroviny: právě dozrálá, sladká rajčátka, kvalitní (ne barvené) olivy, čerstvá petrželka. Namísto mleté papriky můžete použít špetku kajenského pepře nebo mletého chilli. 

Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč