Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou
Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát z bílé ředkve a řepy s kysanou smetanou

4.3/5 Počet hodnocení: 25
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1005 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 41 g
Tuky 83 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ředkev a řepu nakrájejte opravdu na velmi tenké plátky jako na carpaccio. Pokrm můžete podávat jako studený předkm nebo salát.

Suroviny

cca 400 g
střední bulva, cca 200 g
med 2 PL
olivový olej 6 PL
z jednoho velkého citronů
sůl
pepř
čerstvě drcený
k podávání
pažitka 4 PL
nasekaná, k podávání

Postup

1

V misce prošlehejte med, olivový olej a citronovou šťávu na zálivku. Dochuťte solí a pepřem.

2

Bílou ředkev oloupejte a na struhadle na zeleninu nakrouhejte na co nejtenčí kolečka.

3

Natáhněte si gumové rukavice, prkénko potáhněte fólií a oloupejte a také velmi tence nakrájejte řepu.

4

Na talíře rozložte střídavě plátky ředkve a řepy.

5

Poprašte lehce solí, pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s kysanou smetanou a posypané nasekanou pažitkou.

NĚCO NAVÍC
Kysanou smetanu můžete ochutit trochou citronové šťávy, cukru, soli a strouhaného křenu nebo kopru. Citronovou šťávu na zálivku klidně nahraďte vinným nebo jablečným octem a čerstvě drceným zeleným či barevným pepřem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč